Resepi Tomato Bruschetta
1 Loaf roti Itali, bagi dua kemudian dipotong
bersilang menyerong, ke dalam 1-dalam keping
1 Bawang putih cengkih; cincang
2 sudu makan minyak zaitun
2 Tomato Besar; dikupas, pilihan, dan dicincang
1/4 sudu Garam
1/4 sudu Lada
1/2 Piala dicincang selasih segar
Membakar roti yang di bawah ayam daging hingga warna perang. Campurkan bawang putih
dan minyak zaitun dan berus lebih satu sisi roti. Sebarkan tomato lebih
roti. Taburkan dengan garam dan lada. BROIL selama kira-kira 30 saat untuk memanaskan
tomato. Taburkan dengan selasih dan berkhidmat.
===========================================
1 Loaf Italian bread, halved lengthwise then cut
crosswise diagonally, into 1−in slices
1 Garlic clove; minced
2 Tablespoon Olive oil
2 Large Tomatoes; peeled, seeded, and chopped
1/4 Teaspoon Salt
1/4 Teaspoon Pepper
1/2 Cup Chopped fresh basil
Toast the bread under the broiler until lightly browned. Combine the garlic
and olive oil and brush over one side of the bread. Spread the tomatoes over
the bread. Sprinkle with salt and pepper. Broil for about 30 seconds to heat
the tomatoes. Sprinkle with basil and serve.
0 comments:
Post a Comment