1 sudu minyak zaitun
3 Ulas bawang putih, dihancurkan
Wain 1/2 Piala Putih
3/4 Piala Half-dan-setengah
1 Piala Romano keju, parut
1 £ fettucini bayam kering, dimasak
Pasli dicincang untuk hiasan
Tambah minyak zaitun untuk panas 10 "pan.
Tambah bawang putih, dan tumis dengan api yang tinggi
selama kira-kira 1 minit.
Masukkan wain dan reneh selama kira-kira 2 minit.
Tambah setengah dan setengah, dan membenarkan sos untuk kembali ke merenih itu.
Tambah Keju Romano, dan kacau sehingga sebati, kira-kira 2 minit.
Untuk berkhidmat:
Tambah pasta kedalam kuali dan melambungkan sehingga bersalut. Bahagian ke dua
pinggan, dan hiaskan dengan beberapa daun pasli yang dicincang.
Fettucini
=================================
1 Tablespoon Olive oil
3 Cloves garlic, crushed
1/2 Cup White wine
3/4 Cup Half−and−half
1 Cup Romano cheese, grated
1 pound dry spinach fettucini, Cooked
Chopped parsley for garnish
Add the olive oil to a hot 10" pan. Add the garlic, and saute over high heat
for about 1 minute. Add the wine and simmer for about 2 minutes. Add the
half−and−half, and allow the sauce to come back to the simmer. Add the
Romano cheese, and stir until smooth, about 2 minutes.
To serve: Add the pasta to the pan and toss until coated. Portion onto two
plates, and garnish with some chopped parsley.
Fettucini
0 comments:
Post a Comment