Oh! Resepi

Resepi Fettucini Romano Ala Fratelli

0



1 sudu minyak zaitun 
3 Ulas bawang putih, dihancurkan 
Wain 1/2 Piala Putih 
3/4 Piala Half-dan-setengah 
1 Piala Romano keju, parut 
1 £ fettucini bayam kering, dimasak 

Pasli dicincang untuk hiasan 
Tambah minyak zaitun untuk panas 10 "pan. 
Tambah bawang putih, dan tumis dengan api yang tinggi 
selama kira-kira 1 minit. 
Masukkan wain dan reneh selama kira-kira 2 minit. 
Tambah setengah dan setengah, dan membenarkan sos untuk kembali ke merenih itu. 
Tambah Keju Romano, dan kacau sehingga sebati, kira-kira 2 minit. 
Untuk berkhidmat: 
Tambah pasta kedalam kuali dan melambungkan sehingga bersalut. Bahagian ke dua 
pinggan, dan hiaskan dengan beberapa daun pasli yang dicincang. 

Fettucini

=================================

1 Tablespoon Olive oil
3 Cloves garlic, crushed
1/2 Cup White wine
3/4 Cup Half−and−half
1 Cup Romano cheese, grated
1 pound dry spinach fettucini, Cooked

Chopped parsley for garnish
Add the olive oil to a hot 10" pan. Add the garlic, and saute over high heat
for about 1 minute. Add the wine and simmer for about 2 minutes. Add the
half−and−half, and allow the sauce to come back to the simmer. Add the
Romano cheese, and stir until smooth, about 2 minutes.
To serve: Add the pasta to the pan and toss until coated. Portion onto two
plates, and garnish with some chopped parsley.
Fettucini

0 comments:

Post a Comment