TART SHELL
BAHAN-BAHAN :
- 1 Kg tepung gandum
- 500 Gram marjerin
- 4 biji telur gred B
- Uli/gaulkan kesemua bahan-bahan diatas sehingga sebati. (sampai jadi DOH)
BAHAN-BAHAN :
- 7 Biji Telur
- 1 Tin susu pekat (anggaran 500 gram)
- 1 Tin air ( guna tin susu pekat untuk sukat)
- Sedikit Vanilla
- sedikit Pewarna
- campurkan kesemua bahan-bahan tersebut sehingga sebati
2) tuangkan ‘filling’ kedalam tart sebelum dibakar
PERHATIAN : JANGAN penuhkan filling telur kerana ia akan mengembang bila dibakar
3) panaskan OVEN 160C dan bakar selama 25 minit.
Insya ALLAH jika anda ikut step yang admin berikan ini pasti boleh dapat anggaran 100 biji tart telur mini dengan kos tidak sampai RM 10. Anda pasti mampu menjadikan pendapatan sampingan. Saya Doakan semoga anda mendapat manfaat dari resepi Tart Telur Mini yang paling ringkas ini.
0 comments:
Post a Comment