Biskut Rice Bubble (Rice Crispy) - resipi nenek saya
Bahan:
227g mentega
71g gula kastor
1 kuning telur
1/4 cawan kismis
2 cawan rice bubble / rice crispy
1 cawan tepung kek - saya guna tepung gandum
35 g ceri merah dan hijau (dipotong kiub) - saya guna cip coklat
coklat cair - drizzle atas cookies
Cara:
1. Pukul mentega dan gula hingga sebati
2. Masukkan kuning telur dan pukul hingga sebati
3. Masukkan tepung dan gaul rata
4. Masukkan kismis, ceri dan rice bubble - gaul adunan supaya sebati.
5. Sudu adunan ke dalam papercup (saiz papercup bergantung kepada citarasa masing-masing)
6. Bakar pada suhu 180C sehingga adunan kekuningan
Nota: Ceri boleh diganti dengan cip coklat dan dihiasi dengan coklat cair yang dijalur di atas biskut.
0 comments:
Post a Comment