Oh! Resepi

Resepi Calamari Imbottiti

0


8 sotong kecil
1 bawang kecil, dicincang
2 sudu besar kismis
1-1/2 cawan serbuk roti
Pasli cincang 1 sudu teh
2 sudu besar parutan keju Parmesan
garam dan lada
1 biji telur, dipukul dengan baik
1 # 2 tin tomato
4 sudu besar minyak zaitun
1 ulas bawang putih

Ada peniaga ikan sotong bersih dengan teliti, mengalihkan mata, di luar kulit dan usus.
Memotong kepala dan sesungut.
Basuh dengan baik, dan longkang.
Campurkan baki bahan-bahan, dan isi rongga dalam sotong dengan pemadat.
Menjahit sotong ditutup, atau mengikat dengan pencungkil gigi.
Letakkan dalam pinggan penaik atau kuali, dan tutup dengan sos yang berikut: 1 # 2 boleh tomato, 4 sudu besar minyak zaitun, 1 ulas bawang putih.
Bawang putih Brown dalam minyak, tomato mash dengan garpu, dan menambah.
Reneh selama 10 minit.
Kemudian curahkanlah di atas sotong dan bakar dalam oven panas 400 darjah selama 35 minit, atau sehingga lembut.
Hidangkan dengan sos keseluruhan.

====================================

8 small squid
1 small onion,chopped
2 tablespoons raisins
1−1/2 cups bread crumbs
1 teaspoon minced parsley
2 tablespoons grated Parmesan cheese
salt and pepper
1 egg ,well beaten
1 #2 can tomatoes
4 tablespoon olive oil
1 clove garlic

Have fish dealer clean squid thoroughly, removing eyes, outside skin and intestines. 
Cut off heads and tentacles. Wash well, and drain. 
Combine remaining ingredients, and fill the cavity in each squid with stuffing. Sew squid closed, or fasten with toothpicks. 
Place in baking dish or pan, and cover with the following sauce: 1 #2 can tomatoes, 4 tablespoon olive oil, 1 clove garlic. Brown garlic in oil, mash tomatoes with fork, and add. 
Simmer for 10 minutes. Then pour over squid and bake in hot oven 400 degree for 35 minutes, or until tender. Serve whole with sauce.

0 comments:

Post a Comment